PROGRAMUL DE VARĂ "MATEMATICA RECREACTIVĂ" - Locul unde se intersectează matematica și distracția

Programul “MATEMATICA RecreActivă” Smartician este un program de vară, dedicat elevilor din clasele IV-VII care doresc să se pregătească la matematică pentru noul an școlar într-un mod recreativ și distractiv. Programul „Matematica RecreActivă” Smartician îi ajută pe participanți:

  • recapituleze matematica anului scolar ce a trecut și să își testeze nivelul de asimilare inițial, pe parcurs și la final
  • se joace și să se distreze alături de copii, profesori si facilitatori din toata țara
  • lucreze în echipe diverse provocari, învățând, astfel, să colaboreze cu alți copii din toată țara
  • descopere lucruri noi și utile, pornind de la matematică – de exemplu educatie financiară sau despre carierele viitorului

În vara 2021, copii din toată țara au petrecut împreuna 2 săptămâni și au progresat atât la matematică, cât și la abilități sociale și de lucru în echipă.

Astfel, ei au recapitulat în fiecare zi câte un capitol cu profesorul coordonator pentru fiecare clasă, au dat teste de nivel pentru a măsura evoluția pe fiecare secțiune, iar la final au măsurat progresul printr-un test de nivel sumativ.

Dar asta nu a fost tot. Copiii s-au distrat în diverse provocări pe echipe sau pe cluburi: Escape Room cu enigme matematice, Mate Vlog Challenge, au descoperit ce legătură este între matematică și bani sau între matematică și profesiile viitorului, au inventat salate de fructe folosind operații cu fracții sau au construit corpuri geometrice 3D cu multă creativitate și îndemânare.

La final, copiii s-au bucurat de o întâlnire festivă în cadrul căreia au fost recompensați cu premii și au avut parte de o întâlnire de discuții exclusivă cu Profa de mate cool de pe TikTok.  Programul s-a încheiat, dar prieteniile continuă și sperăm să ne revedem cu toții, cât mai curând!

Pentru întrebări, puteți trimite mesajul dvs. pe email la contact@smartician.ro, sau prin sms/Whatsapp la 0761 104 030.

Înscrie-te acum în programul de vară "Matematica RecreActivă" aici: