Nicoleta Dinca

Nicoleta Dincă

29 de ani de experiență, Profesor Matematică Gradul I
  • 29 de ani experiență didactică
  • Profesor de matematică la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Brăila. Director al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, Brăila. Profesor titular la Școala „Anton Pann”.
  • Rezultate foarte bune la examenul de Evaluare Națională, la diverse concursuri de matematică și transdisciplinare. Experiență cu elevi din medii defavorizate și cu nivel scăzut, care au reușit să progreseze și să ia examenul de Evaluare Națională.
  • Plăcerea pentru matematică mi-a transmis-o profesorul meu de pregătire din clasa a VIII-a, care, dăruindu-mi o carte, mi-a scris pe prima pagină”Orice cu bătaie de cap se dobândește!”. Acest îndemn, să zic așa, mă călăuzește și astăzi.
  • Foarte mulți elevi  consideră matematica o disciplină grea, plictisitoare și cu foarte multe teme, chiar și în vacanță. Din aceste motive au o oarecare frică față de disciplină. De aceea, în primul rând, încerc să  le diminuez frica de matematică și să pătrund la suflețelul  lor printr-o  comunicare eficientă, prin diverse joculețe de captare a atenției și prin discuții simple legate de ceva personal (animăluțe, melodii preferate, cărți preferate, formații etc). 
  • Un copil poate să înțeleagă și să iubească matematica dacă este îndemnat să o descopere în contexte variate făcând conexiuni cu lumea reală, cu spațiul și  mediul înconjurător, în care el trăiește, dacă este dirijat să gândească, dacă este motivat să-și dezvolte creativitatea, dacă profesorul îi facilitează transferul de cunoștințe matematice și la alte discipline.
  • Citatul meu preferat: “Cel mai profund principiu al naturii umane este dorinţa de a fi apreciat” William James. 

Alți membri