Ionelia Cotet – small

Ionelia Coteț

11 ani de experiență, Profesor Matematică gimnaziu
 • Profesor online pentru gimnaziu, licentiata in matematica si informatica, absolventa a modulului psihopedagogic in 2005, Universitatea Bucuresti, 11 ani de experiență didactică din care 4 ani de experiență de predare în mediul on-line.

 • Ce ma bucura la aceasta materie este ca atunci cand o scoatem din mediul academic, din carti, din scoala, matematica este chiar despre viata noastra de zi cu zi. Nu e despre x si y, ci este despre cum masuram si calculam lungimi, cum aflam arii, cum estimam timpul/temperatura/inaltimea/adancimea/distanta, cum socotim banii si cum ii cheltuim. De asemenea este despre cum imparti bomboanele cu fratii, cum masori ingredientele pentru a face o prajitura, cum construiesti cutii, cum iti calculezi media la scoala si la examen. Matematica pentru mine este un stil de viata, ghidata fiind de gandirea orientata spre gasirea solutiilor pentru orice problema.

 • Elevii mei ajung sa inteleaga aceasta materie cand ii ghidez spre solutie prin intrebari, ii sustin sa gaseasca propria rezolvare, ii ajut sa faca asocieri cu alte probleme cunoscute sau cu situatii intalnite in viata sau la alte materii scolare. Ii incurajez sa mai faca un pas si…inca unul, pana cand isi dau seama ca au rezolvat problema. Acestia ajung sa iubeasca matematica prin reusita, dupa ce devin „priceputi”.

 • Le permit sa fie creativi in gasirea solutiilor, am inceredere in ideile lor si le analizam impreuna pentru a alegere cea mai buna varianta de rezolvare. Le acord atentie, timp, rabdare, respect. Apreciez efortul si implicarea lor. Punctez si laud progresul, cresterea, evolutia, nu neaparat performanta. Lucrand in grupe mici, pot sa ii cunosc pe fiecare in parte, le arat ca imi pasa de ei, de starea lor si ca parerilor lor sunt importante.

 • Ii incurajez sa gaseasca singuri solutii, sa lupte pentru ei, sa isi doreasca mai mult si sa isi aleaga drumul pe care sa il urmeze, chiar daca necesita efort si implicare. Le arat ca problemele se rezolva etapa cu etapa, chiar daca nu „vad” din start rezolvarea cap-coada, iar succesul se pregateste din timp.

 • Mediul online are avantaje pentru elev- parinte-profesor: flexibilitate, relaxare, timp, parintii pot participa alaturi de copii, aplicatii si teste online cu raspuns imediat. Cursurile fiind 100% live permit comunicarea in timp real cu profesorul. Folosind tableta grafica, permit vizualizarea completa a procesului de rezolvare a exercitiilor prezentate. De asemenea, la finalul cursului pot salva fisierul scris si il pot distribui elevilor participanti.

  Visul meu era sa ajung la cat mai multi elevi, iar mediul online mi-a permis sa lucrez in grupe mari (20-100 elevi), medii (3-19 elevi) si mici (1-2 elevi).
 • Visul meu era sa fiu profesor de matematica la catedra, insa datorita digitalizarii si a cunostintelor in informatica, m-am hotarat din 2017 sa lucrez online. Am inceput sa pregatesc in particular elevii pentru Evaluarea Nationala la Matematica folosind tableta grafica si platforme de conferinte. Rezultatele nu au intarziat sa apara, iar parintii si elevii multumiti au inceput sa ma recomande rudelor si cunoscutilor. Rata de succes a elevilor pregatiti de mine este de 99%.

   „Doamna vorbeste ca si cum le-ar sti pe toate, dar asculta ca si cum nu ar sti nimic!” (Miruna, cls 8, Bucuresti)

   „Imi place ca doamna ma lasa sa gasesc singur solutiile si are rabdare cu mine!” (Cosmin, cls 8, Pitesti)

  ” Va mulțumim frumos pentru ajutor! Sunteți minunată, din spusele fiicei mele!” (Ana, cls 8, Arad)

  “Rolul doamnei profesor a fost acela de a consolida materia de la școală și de a oferi și sprijin psihologic pentru creșterea încrederii fiicei mele în forțele proprii.” (Alice, cls 8, Pitesti)

   „Mulțumim frumos! E mult mai bine de când sunteți în viata noastră.” (Luca, cls 7, Cluj)

  „Este foarte incantata, mulțumită și se bucura ca înțelege.

  A fost puțin speriata ca vor fi asa mulți copii, dar astăzi după ședința a zis ca e foarte bine.

  Chiar mi se pare ca a primit asa o infuzie de încredere.” (Theo, cls 7, Brasov)

  “Va multumesc mult ca ati ajutat-o pe Delia sa intre la liceul dorit! Fără dumneavoastra nu ar fi reușit! Va multumim, sunteti un profesor deosebit!” (Delia, cls 8, Botosani)

   „Azi fac matematica cu Ionelia mea!” (Andrei, cls 6, Pitesti)
 • Motto-ul meu: „Este mai usor sa predai decat sa educi. Pentru a preda trebuie doar sa stii, insa pentru a educa trebuie sa fii!”

Alți membri