POVESTEA NOASTRĂ

“Învățând matematică, înveți să gândești.”

Grigore Moisil – Matematician român, considerat și părintele informaticii românești

DE CE SMARTICIAN?

Matematica este mai mult decât o materie școlara. Matematica este pregatire pentru viață, căci antrenează gândirea critică și abilitatea de a înțelege și a rezolva probleme complexe, ne ajută să gândim și să acționăm structurat, să luăm decizii și să comunicăm clar cu cei din jur. 

Matematica poate fi iubită de fiecare copil. Dar trebuie explicată atent și exersată cu răbdare pentru fi înțeleasă. Nu există copii slabi la matematică. Există doar copii care încă nu au înțeles, dar care, cu sprijinul unui profesor bun pedagog, pot ajunge să iubească matematica și la scoală, și în viață. 

Smartician s-a născut din dorința de a aduce cât mai mulți copii aproape de matematică, pentru a descoperi bucuria de a găsi soluții la probleme complexe, atât la școală, cât și în viață.

 

CE ESTE SMARTICIAN?

Smartician este exact acel cadru în care profesori cu vocație și cu experiență ajută copiii să înțeleagă tainele matematicii și, astfel, să iubească aceasta știință și să ajungă să obțină rezultatele dorite la școală, la examene, dar și mai departe, în viață.

Programul Smartician urmează programa națională de la fiecare clasă și se bazează atât pe explicarea fiecărei părți din materie, pe rezolvarea celor mai frecvente tipuri de exerciții și probleme împreună cu profesorul, pe consolidare prin lucru individual, prin feedback personalizat si pe evaluări frecvente pentru a susține copiii în înțelegerea fiecărei unităti de materie la nivelul necesar pentru rezultate foarte bune la școală, la examene su la concursuri școlare.

Vrei să te intri și tu în programul Smartician? Înscrie-te aici: 

ECHIPA SMARTICIAN

CLASE DISPONIBILE

Numere naturale sub 1 milion. Adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea. Ordinea efectuării operațiilor.  Metode de rezolvare a problemelor. Fracții. Elemente de geometrie.  Unități de măsură. Organizarea și reprezentarea datelor

Numere naturale. Ordinea efectuării operațiilor. Factor comun. Puteri. Pătrate perfecte.    Divizibilitatea numerelor naturale. Metode aritmetice de rezolvare a problemelor. Fracții ordinare. Fracții zecimale. Elemente de geometrie.  Unități de măsură.

Mulțimi. Divizibilitatea nr. naturale. Rapoarte. Procente. Proporții. Numere întregi și raționale. Paralelism. Perpendicularitate. Unghiuri. Triunghiul. Linii importante în triunghi. Congruența triunghiurilor. Triunghi isoscel, echilateral, dreptunghic.

Numere reale. Radicali. Elemente de organizare a datelor. Ecuații și sisteme de ecuații.              Patrulatere. Asemănarea triunghiurilor. Relații metrice în triunghiul dreptunghic. Noțiuni de trigonometrie. Arii. Cercul. Poligoane regulate.

Calcul algebric. Funcții. Inecuații. Intervale. Ecuația de gradul II. Prisma. Distanțe. Unghiuri. Piramida. Distanțe. Unghiuri. Poliedre. Arii. Volume. Corpuri rotunde. Arii. Volume. Recapitulare clasele V-VII pentru examenul de evaluare națională.